„Szakma Sztár Fesztivál”: kiváló eredmények az Audi Hungaria szakmunkástanulóitól

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. szakmunkástanulói nagyszerű teljesítménnyel rukkoltak elő a 2014-es „Szakmasztár“ fesztiválon: Mógor Zoltán, mechatronikai technikus tanuló harmadik helyezést ért el az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. A Kecskeméten rendezett „Szakma Kiváló Tanulója Versenyen” Németh Kristóf, karosszérialakatos tanuló második helyen, míg Berki Roland, fényező szakmába harmadik helyen végzett. Oross Bálint és Kiss Krisztián a World Skills válogatón vettek részt, melynek döntője  Sao Paulo-ban lesz, ahol a világ legjobb szakmunkástanulói mérik össze erejüket. 

„Ezek a nagyszerű eredmények is igazolják duális szakképzésünk magas színvonalát, amelyet a vállalat évek óta sikeresen működtet a város szakképző intézményeivel közösen”, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Ezáltal szakmunkástanulóink átfogó szaktudásra tesznek szert, és a szakmunkás-bizonyítvány megszerzése után versenyképes tudással lépnek be a magyar munkaerőpiacra“, folytatta Dr. Knáb Erzsébet.

„A legtöbb szakmunkástanulónk a vállalatnál kezdi meg szakmai pályafutását, ahol hosszú távú biztos munkahelyek várják őket vonzó fejlődései lehetőségekkel“.

A versenyt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezte, fő célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében. A verseny során a résztvevőknek az elméleti és gyakorlati tudásukat is bizonyítani kellett, amelyet számos feladattal teszteltek.

A duális szakképzés keretében jelenleg 250 szakmunkástanuló képzése zajlik 13 különböző elektronikai és fémipari szakmában az Audi Hungariánál.

A gyakorlatorientált szakmunkásképzés része a vállalat hosszú távú személyügyi stratégiájának. Ezért is működik  együtt a vállalat kiemelten a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Ipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal. Az szakmunkástanulók az iskolában sajátítják el az elméleti ismereteket, amelyet az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában ültetnek át a gyakorlatba. Ebben az Audi Akademie Hungaria és az Audi Hungaria szakterületeinek szakértői támogatják a szakmunkástanulókat. 2001 óta 1 400 fiatal szerezte meg szakmáját a vállalat elismert duális szakképzési rendszerében.

A háromnapos „Szakma Sztár Fesztiválon” összesen 4 300 magyar szakmunkástanuló vett részt 38 különböző szakmában. Egy szakértőkből álló zsűri értékelte a résztvevők elméleti és gyakorlati tudását. A „World Skills” verseny döntője 2015. augusztus 11-től 16-ig Sao Paulo-ban kerül megrendezésre.

Események

Szenátusi ülés 2018. május 28. 14:00 - 16:00
Nyugdíjas Egyetem Diplomaátadó 2018. június 7. 10:00 - 12:00
Nyári záróvizsga időszak vége a jogász szakon 2018. június 15. 00:00 - 01:00